duminică, 6 septembrie 2009

Neam sau individualitate?

In revista Lumea nr 9/2009 in articolul "Cum se vede Rusia de la Bucuresti" dl. Ion Coja scrie:
"Treburile inteles ca drepturile omului nu au prioritate fata de drepturile neamului decat numai si numai in epoci de viata social normala,tihnita asezata."
Vreau sa arat ca drepturile omului trebuie respectate indiferent de circumstanta:
De ex. sa ne imaginam urmatorul scenariu de tip Noe:
Pamantul e amenitat de un cataclism si numai un om poate fi salvat pentru a perpetua specia umana, daca ai de ales intre un roman retardat mintal si un tip, genial, din Africa ce trebuie sa faci?

Sa iti ajuti neamul si sa compromiti viitorul umanitatii dand o sansa celui mai debil?
Sau sa te gandesti ca un tip destept, cu un patrimoniu genetic mai bogat este mai in masura sa duca mai departe soarta omenirii? Si sa-i respecti astfel dreptul individual de a trai.

Faptul ca esti dintr-un neam sau altul te face mai destept si mai frumos?

Daca faptul de a fi dintr-un neam este suficient ca tu sa fii destept si frumos atunci e normal ca orice natarau din America sa se simta superior oricarui om de stiinta din Romania, pentru ca intamplator America domina lumea.

Dar nu ne place asta, nu-i asa?
E fain sa fii dintr-un neam care scuipa seminte in cap la toata lumea, dar e nasol sa fii dintr-un neam care ia suturi in fund.

Sau faptul ca tu esti destept si frumos inobileaza neamul din care faci parte?

Cu ce ia ajutat faptul ca erau romani pe Henry Coanda,Constatin Brancusi,George Enescu sau Nicolae Paulescu?
(Pe ultimul l-a dezavantajat chiar.)
Cu nimic, Coanda daca era nascut in Germania probabil ca ajungea un mare constructor de avioane, Enescu si Brancusi faceau alte capodopere in Franta, iar Paulescu daca era nascut in Canada poate se bucura de fructele descoperirii sale, insulina.
Acesti mari oameni au ajutat neamul romanesc, datorita lor mai aparem din cand in cand in istoria universala.
Daca vrem sa avem un neam mandru si nobil trebuie sa crestem si sa atragem in sanul neamului nostru valori.
Valoarea omului nu poate fi data decat individual la fel si drepturile asociate, indiferent de unde provine.

Nici un om mare nu a facut tam-tam de tara de neamul sau, dar orice ratat in lipsa de merite personale se considera parte a unui neam mare, care a fost impiedicat de un complot mondial sa-si atinga telul divin.
In mod sigur exista si astfel de comploturi caci fiecare grup isi are interesele sale, dar complotul dintre aroganta,prostie,egoism,lene,invidie,lacomie si frica este mai puternic decat toate comploturile franc-masoneriei, cercurilor finaciare,grupului G8 si ale KGB-ului la un loc.

Si apropo de solutii "ecologice" ce le doriti aplicate altor neamuri mai colorate si necrestine:
Domnule Coja,doar Dumnezeu si natura au dreptul sa decida cine sa traiasca si cine sa moara, sa-i lasam sa-si faca treba ca stiu mai bine ca noi ce trebuie facut.

Niciun comentariu: