marți, 4 decembrie 2012

Oameni care nu pun intrebari

Am avut o discutie in contradictoriu cu cineva care sustinea ca Basescu a promulgat legea referendumului cu o luna inainte, in timp ce eu ii spuneam ca legea referendumului e din 2000, cand am inteles ca sunt multi oameni care nu isi pun intrebari.
Oameni care daca li se spune ceva la TV cred si nu cerceteaza,voteaza cu un candidat deoarece toti voteaza cu el, care isi cumpara case supraevaluate deoarece toata lumea isi ia, se insoara pentru ca toata lumea se insoara, fac copiii pentru ca toata lumea face copiii, investesc in Caritas,FNI,derivate pentru toata lumea face la fel.
La astfel de oameni se adreseaza afisele electorale in care apare un cap, un nume, un partid si cel mult un indemn.
Oamenii astia nu incearca sa afle ce este in spatele afisului, pur si simplu fac ca ceilalti, si isi proiecteaza dorintele asupra afiselor candidatilor ca intr-un test Rorschach.
Astfel acelasi candidat aduce pentru fiecare in functie de dorinta,  scaderea impozitelor, cresterea ajutoarelor sociale, a salariilor medicilor si profesorilor etc. De toate pentru toti.
Politicienii astfel promit totul fara sa promita nimic.
Si asta deoarece oamenii nu pun intrebari.
Manelele nu exista din cauza lui Salam,Guta si Adi Minune ci din cauza de mii de oameni inculti care nu pun intrebari, si asculta ceea ce asculta si altii.
Cand se vor schimba ei, vom scapa si de manele.

Niciun comentariu: