joi, 21 decembrie 2017

Adrian Nastase si republica procurorilor, sau ce semeni aia culegi

Ma uitam aseara pe TVR 1 la 'Romania 9' a lui Cristache si invitat era Adrian Nastase care deplangea republica procurorilor, si ca unele cauze penale sunt folosite in interes politic, pentru a elimina din competitia politica politiciani nedoriti. Mai ca nu a spus "redati-mi drepturile politice pentru a reveni acolo unde imi este locul: la conducerea voastra" dar sa multumit sa-s exprime speranta ca actualele modificari ale justitiei vor permite ca sa nu mai fie interzise drepturi politice.
In 2002 se declanseaza scandalul Armageddon,  in care Mugur Ciuvica transmite diferitelor ambasade din romania  detalii despre afacerile necurate a lui Adrian Nastase. Mugur Ciuvica foloseste fara stirea unui prieten Ovidiu Iane contul acestuia de email.
Ciuvica este arestat,
Ovidiu Iane este anchetat de procuratura iar o parte din interogatoriu este transmis la televizor.
Ovidiu Iane neaga ca ar fi trimis el, spune ca Ciuvica i-a folosit contul de email.
Dar printre acuzatiile care i se aduc lui Ovidiu Iane este ca folosea programe fara licenta, cand in 2002,  90% din oameni nu aveau licente la software, iar el nu fusese arestat pentru asta.
Asta nu e proces penal instrumentat politic?
Va plangeti ca v-au luat cu catuse in fata camerelor?
Dar cum e sa-ti fie dat la TV interogatoriul in care esti pus la colt si umilit pentru ca ai trimis un mail?
Domnule Nastase, ati avut puterea sa faceti bine, puteati sa puneti punct atunci la "republica procurorilor". Dar ametit de straturile superioare ale puterii nu v-a trecut prin cap ca puteti cadea   si ajunge in malaxorul procuraturii. Daca ati citit ceva istorie ati citit-o degeaba, garda pretoriana a omorat mai multi imparati decat poporul Romei.
PS. Urmarea scandalului Armagedon: Ciuvica a dat in judecata procurorii care l-au anchetat stalinist, parchetul a dat neinceprea urmaririi penale, decizie care a fost infirmata de Laura Codruta Kovesi procurorul general de atunci. Daca acum este republica procurorilor, ce era atunci? Monarhia procurorilor?

Niciun comentariu: