joi, 21 martie 2013

Condamnat sa rabd 90 de minute un film prost

Asa s-ar putea numi filmul "Condamnat la viata" de Bogdan Dreyer.
Am urmarit 90 de minute cum se plimbau fara rost niste personaje, cum vorbeau lucruri fara noima, intr-o engleza cu accent romanesc.
Cel mai penibil mi s-a parut pustiul, ridea tamp la cateva ore dupa ce il descoperise pe amicul lui german , in camp cu beregata taiata.
Copilul nu are nici o vina, ce experienta actoriceasca poate avea la 12 ani? Dar regizorul trabuia sa-l invete cand si cum sa fie suparat, si cand trebuie sa rada.
In filmul original a lui Nicolaescu, personajele aveau motivatii, filmul mocnea de conflict.
In sunt doar niste oraseni care se prefac ca sunt tarani,Gerard Depardieu ca e erou de razboi doborat de obezitate, iar Harvey Keitel se preface ca e popa.
Regizorul putea sa mai faca niste scene bune cu Harvey Keitel, de exemplu sa-l prezinte ca un om religios, ce are mustrari de cunostinta ca trimite un om nevinovat la moarte.
S-a facut multa zarva mediatica cu sfarsitul filmului, daca era mai bine ca Ipu sa moara sau nu, doar doar or musca nada cativa prosti si se vor duce la film.
In privinta aceasta sunt de acord cu Gerard Depardieu, ca Ipu trebuia sa moara. La inceput, sa se termine filmul repede.

Daca vreti sa vedeti filmul original il gasiti pe youtube.
Jos palaria maestre Nicolaescu. Dumneata a trebuit sa imbatranesti ca sa faci filme slabe, altii n-au avut atata rabdare.

Niciun comentariu: