duminică, 19 mai 2013

Fumuri de Eurovision

La Eurovision reprezentatul Romaniei a aterizat pe un merituos loc 13 din 26. Ce e interesant e ca dl. Ouatu reprezentantul nostru la concurs se plange ca nu a fost votat de diferite tari in care era o comunitate mare de romani, ca din Spania nu s-a votat deoarece telefoanele au fost blocate, ca oamenii erau morti dupa el dar presa a manipulat totul.
Si mai ciudat ca este sprijinit in delirul sau de TVR care arata parerea buna a lui Bonnie Tyler despre el si a lui Jean Paul Gaultier.(Ultimul e cu moda nu stiu de ce l-au bagat aici, iar Bonnie Tyler a fost politicoasa in de declaratia ei dupa parerea mea.)
Ceea ce trebuie sa inteleaga domnul Ouatu este ca nu a placut cu ii trebuie: adica publicului european, si daca vrea sa placa publicului european trebuie sa se intrebe ce trebuie sa faca pentru asta.
The Beatles, nu erau recunoscuti de nimeni, cantau pentru un blid de mancare in Hamburg, dar au muncit, au fost buni si au fost remarcati.Ei nu s-au plans niciodata ca ar fi o conspiratie impotriva lor, ca sistemul capitalist nu sustine cultura populara, ca presa a stricat totul.

Dl.Ouatu are o voce buna, foarte inalta,feminina, si atat.
El cand canta parca spune: uite ce bun sunt eu, ce note inalte pot sa iau. Nu transmite pasiune,sentiment. E un bun meserias si atat.Poate e bun la opera.
Nu trebuie sa ignore si prezenta scenica, cand un barbos imbracat intr-o rochie de seara canta cu o voce de femeie, te blochezi nitel, incerci sa intelegi ce se intampla si nu mai dai atentie la nimic.
El trebuie sa se prezinte, ori efeminat complet, (mergand pana la extrema ca Dana International) ori masculinizat complet si sa renunte la vocea aia pitigaiata de femeie.
Poate daca lua o melodie mai putin dinamica, ceva coral iesea mai bine.
Poate incearca un duet cu Bonnie Tyler, ea cu vocea groasa aproape barbateasca, el cu vocea subtire de femeie.

marți, 7 mai 2013

Criza de prostie a lumii actuale

Citesc "Evadare din lagarul 14" de Blaine Harden, povestea evadarii unui detinut nord-coreean.
In carte se descriu metodele prin care regimul de la Phenian stoarce bani de la lumea civilizata: pe langa alte activitati ilegale precum falsificarea dolarilor si traficul de droguri, nord-coreenii excrocheaza si firmele de asigurari din vest.
Se duc la Lloyd,Alianz si altii si asigura minele impotriva accidentelor, campurile impotriva inundatiilor si asa mai departe.
In Coreea pe hartie, minele se prabusesc si campurile se inunda, apoi un tribunal local, accepta cererile de despagubire, care sunt trimise la asiguratori. Asiguratorii cand vor sa verifice dezastrul, nu li se acorda dreptul de aintra in tara.Daca nu vor sa plateasca li se arata randul scris marunt care spune ca toate litigiile se rezolva conform legilor nord-coreene. Si fraierii platesc.
Cica unii asiguratori nu stiu unde este Coreea de Nord si o confunda cu cea de Sud. Ma gandesc cat de lenes si neglijent poti sa fii sa nu dai o cautare pe google despre clientul tau.In sec. XIX poate nu stiai unele lucruri, in XX poate era greu sa afli, acuma poti afla in 5 min ce te intereseaza.
Degeaba ai bani, tehnologie daca iti e lene sa gandesti.
Investiile in derivate in case au fost facute pentru ca oamenilor le-a fost lene sa gandeasca.


sâmbătă, 4 mai 2013

Russia is behind Boston terror plot?

Russia invaded Georgia an US ally, to discourage any expansion on NATO, near the russian border.
Checens are putting bombs in Russia, maybe tolerated by NATO states.
Maybe russians reply by fooling a Chechen to put some bombs in Boston.
This will be a revenge, and will cut support in public opinion for Chechens.
Anyway I don't think the 2 chechens woke up one morning, hating America.
Somebody influenced them.
Who?
The islamists? It is a simple explanation.
The russians?It is more complex explanation, but the situation is in they favor.
It could be a failed sting operation from FBI? I think that FBI would arrest terrorists before they plant the bombs.
We will never know.

joi, 2 mai 2013

O viziune comunista asupra dreptei

Cristian Preda de la PDL a spus ca electoratul raspunde la o oferta politica, si ca de asta s-a bagat in politica ca sa faca o oferta politica.
Mie mi se pare ca dispretuieste electoratul, de parca electoratul nu ar avea deja opinii politice formulate.
Ceea ce spune dl. Preda in politica, in economie ar suna cam asa: comsumatorii cumpara ce le ofera producatorii.Doar in economia comunista centralizata se mai auzea asa ceva.
Daca domnul Cristian Preda vrea sa aiba succes in politica cu dreapta lui, ar trebui sa intoarca spatele reflexelor comuniste, si sa se adapteze la cerere.
Paradoxal PSD este mai adaptat economiei de piata si vinde electoratului sau, ceea ce vrea, siguranta.