marți, 7 mai 2013

Criza de prostie a lumii actuale

Citesc "Evadare din lagarul 14" de Blaine Harden, povestea evadarii unui detinut nord-coreean.
In carte se descriu metodele prin care regimul de la Phenian stoarce bani de la lumea civilizata: pe langa alte activitati ilegale precum falsificarea dolarilor si traficul de droguri, nord-coreenii excrocheaza si firmele de asigurari din vest.
Se duc la Lloyd,Alianz si altii si asigura minele impotriva accidentelor, campurile impotriva inundatiilor si asa mai departe.
In Coreea pe hartie, minele se prabusesc si campurile se inunda, apoi un tribunal local, accepta cererile de despagubire, care sunt trimise la asiguratori. Asiguratorii cand vor sa verifice dezastrul, nu li se acorda dreptul de aintra in tara.Daca nu vor sa plateasca li se arata randul scris marunt care spune ca toate litigiile se rezolva conform legilor nord-coreene. Si fraierii platesc.
Cica unii asiguratori nu stiu unde este Coreea de Nord si o confunda cu cea de Sud. Ma gandesc cat de lenes si neglijent poti sa fii sa nu dai o cautare pe google despre clientul tau.In sec. XIX poate nu stiai unele lucruri, in XX poate era greu sa afli, acuma poti afla in 5 min ce te intereseaza.
Degeaba ai bani, tehnologie daca iti e lene sa gandesti.
Investiile in derivate in case au fost facute pentru ca oamenilor le-a fost lene sa gandeasca.


Niciun comentariu: