duminică, 19 octombrie 2014

Movie review: Kill the messenger

Dupa acest film ii inteleg mai bine pe jurnalistii care se vand, sau care scriu la ordin.De ce sa strigi lupul si sa arati ca CIA-ul a finantat Contras din afacerile cu droguri pe care le tolera. cand poti sa publici la ordin documente secrete scurse de la serviciile secrete sa pari mare jurnalist de investigatii sa incasezi un salariu gras la un mare ziar sau de la o mare televiziune (vezi cazul lui Turcescu)
Daca fluieri in biserica si spui adevarul s-a putea sa te trezesti cu viata distrusa,sa-ti pierzi serviciul, sa vezi cum prietenii dau inapoi in loc sa te ajute cand esti atacat de toata mass media. Si sa sfarsesti ca Gary Webb personajul principal al filmului sinucis cu 2 gloante in cap.
Oricine a contestat autoritatea stie ca asa zisii prieteni si colegi nu te mai sustin, ca se incepe o campanie de ponegrire de catre asa zisi lideri de opinie si tot felul de lingai care asteapta o functie mai calduta, sar sa te atace in speranta ca vor fi remarcati de sefi.
Doina Cornea se plangea ca dupa ce au devenit publice conflictele cu Securitatea si partidul ca multi prieteni se faceau ca nu o vad si treceau pe partea cealalta a strazii. Riscand mult mai putin, colegii americani ai lui Gary Webb au facut la fel, s-au dezis de el si l-au lasat la mana ziaristilor controlati de CIA.
Macelul din decembrie '89 a avut loc din cauza minciunii. Minciuna si tacerea au deschis calea unor incompetenti spre putere. Raportarile fanteziste de productie la hectar, au impins o tara bogata din punct de vedere agricol spre foamete.
Faptul ca CIA a impiedicat DEA sa-si faca treaba a dus la moartea a mii de oameni in SUA datorita consumului de droguri.
Minciuna ucide. Sa va amintiti de asta cand va duceti sa votati.
Inainte de a fi jurnalist un om este cetatean, si in calitatea de cetatean trebuie sa aperi adevarul.
Ideal ar fi ca toti cetatenii sa fie preocupati sa afle si sa sustina adevarul.
Dar unii au si slujbe, si nu pot dupa 8h de munca sa faca investigatii.
Pentru asta sunt platiti jurnalistii. Dar ei sunt platiti de patroni
Pentru ca jurnalistii sa lucreze pentru cetateni ar trebui sa fie platiti direct de catre cetateni.
Blogurile platite ar fi un inceput.

PS. Un articol interesant despre musamalizarea afacerii Contras gasiti aici:
http://consortiumnews.com/2014/10/09/the-sordid-contra-cocaine-saga/
Daca in America, tara celor liberi, se fac mizerii de astea ce pretentii sa avem de la tarisoara noastra de abia iesit din comunism.


Niciun comentariu: