duminică, 9 aprilie 2017

Despre iluzii vandute: PNL si Ciolos calul troian in USR

Am vazut aseara un reportaj la TVR cu oamenii care au iesit singuri la protestat in micile orase din Moldova, unde speranta a murit.
M-am gandit la alte tari in care speranta a fost ingropata de-a binelea, gen Afganistan, Syria. Acolo sunt mafioti care sunt la guvernare si mafioti care te ajuta contra cost sa ajungi in Vestul Europei. Daca stai in tara respectiva te storc mafiotii locali, daca vrei pleci spre o viata mai buna  trebuie sa dai bani la alti mafioti, sa te treaca cu calauze muntii si sa te abandoneaze la granita UE.
In Romania rolul mafiotilor care te calauzesc o viata mai buna, este jucat de PNL, care nu are alt rol decat acela de a recicla electoratul anti-PSD , in voturi pentru aceiasi mafie transpartinica.
Altfel nu se explica non-combatul PNL-ului cand s-a hotarat ca primarii sa fie votati dintr-un singur tur, sau atunci cand s-a revenit la votul pe lista.
Votul pe lista intarind conducerea centrala de la Bucuresti in defavoarea provinciei, si intarind implicit puterea lui Dragnea in PSD.
Oare cum doamna Turcanu (fosta sefa a PNL) a putut cadea la acord cu PSD-ul stiind ca va avea un copil care va trai in aceasta tara? Sau poate si-a luat cetatenie in Monte Carlo si va privi de acolo fumul ce se va ridica din ruinele acestei tari?
Venirea USR-ului cam deranjeaza acest joc marginal al PNL si ar fi bine ca USR-ul sa fie deturnat.
Si ce om mai bun este decat competentul premier Ciolos pus de PNL?
USR ideologic se revendica ca un partid anti-sistem. oameni sai declarand ca nu au legaturi cu actualul sistem politico-economic.
Cum se potriveste activitatea domnului Ciolos de pana acum cu ideologia USR: a fost premier pus de PNL? Da,
Basescu a declarat ca el l-a facut comisar european la agricultura? Da.
A fost ministrul agriculturii? Da.
Sunt televiziuni care il ridica in slavi?Da.
Astea nu sunt dovezi ale legaturii intre Ciolos si sistemul actual?
Daca Ciolos va deveni presedinte USR, partidul va pierde pe termen lung, credibilitatea ca partid anti-sistem, in folosul unui relativ castig pe termen scurt in notorietate.
Nicusor Dan este destul de cunoscut acum in Romania, nu e ca la inceput cand se batea singur cu consiliul municipiului Bucuresti, asa ca Ciolos ca lider nu ar aduce cine stie ce castig.
Voluntarii UR nu au muncit ca sa-i faca lui Ciolos partid, daca vrea sa intre sa intre ca orice membru.

Niciun comentariu: