duminică, 6 octombrie 2024

Curtea constituțională blochează accesul lui Sosoanca la prezidențiale

 Au auzit în social media că Diana Șosoanca a fost descalificata de Curtea Constituțională in a participa la prezidențiale, lăsând la o parte motivațiile iată care sunt efectele:

- pe termen scurt: un candidat populist este oprit dar i sa da apa la moara. Ea poate folosi acest lucru pentru a arăta că sistemul nu se poate schimba prin alegeri. Electoratul ei va fi mai permisiv la o schimbare in forță a sistemului 

- pe termen mediu: voturile ei se vor duce la George Simion. Poate va ajunge in turul doi. Poate turul 2 va fi intre Simion și Ciolacu. Unfel de tur Vadim Iliescu.

Dar mă îndoiesc de victoria lui Ciolacu. La țară se votează Aur, cei de la oraș, unii nu vor vota Ciolacu in turul 2, alții vor vota Simion.

Baza electoratului lui Ciolacu se va rezuma in turul 2 la simpatizanții PSD de la oraș. 

-pe termen lung se va crea un precedent în care Curtea Constituțională numita politic se va amesteca in alegerile care trebuie sa fie voința poporului.

Va fi o decădere treptată a democrației, vom ajunge un soi de Mexic 2.0 (acolo langa farul democrației din 1924 până în anii '80 a guvernat același partid, deși erau alegeri, și nominal Mexicul era o democrație)



Niciun comentariu: