duminică, 24 iulie 2011

Cele 4 pacate ale omului

Intrucat omul se trage din animale, a mostenit si defectele acestora:

1.Lenea. Orice organism vrea sa consume cat mai putin, dar acest lucru vine in contradictie cu nevoia omului de a se dezvolta, cu necesitatea de a preveni accidentele sau de apreveni o vreme proasta.

Cati oameni nu au murit pentru ca le-a fost lene sa poarte centura de siguranta.

2.Lacomia.Orice fiinta vrea sa ia cat mai mult din ce este mai bun, dar pentru a-ti satisface o nevoie imediata de obicei platesti mai scump mai tarziu. Vinul care este bun acum iti provoaca mahmureala mai tarziu.

Toate crizele financiare au avut la baza lacomia umana.

3.Frica/Agresivitatea. Orice vietatea fuge din fata pericolelor pentru a-si apara viata, si cand este incoltita ataca, dar uneori frica ne blocheaza creierul si nu reactionam, sau reactionam anormal, agresiv.

Cand vad o executie in masa in care este un singur executant, ma intreb de ce cei condamnati la moarte nu-l ataca pe calau.Primii care l-ar ataca ar muri dar s-ar putea ca cineva sa scape. Frica blocheaza astfel de rationamente.

Antropologii au descoperit ca triburile primitive se razboiesc deoarece cred ca celalalt vrea sa-i atace si decid sa atace ei primii.

4.Libido-ul. Orice fiinta vrea sa faca sex pentru a umple lumea cu urmasi, dar aceasta activitate poate avea efecte distructive in societatea umana: copiii nedoriti, parinti adolescenti, boli cu transmitere sexuala, destramarea familiilor.

Aceste 4 slabiciuni fac parte integranta din fiinta noastra si nu putem si nici nu trebuie sa le eliminam complet,ele au rolul de a netine in viata dar daca nu tinem aceste defecte in frau ne distrugem viata singuri.

Niciun comentariu: