sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Legarea picioarelor si votul pentru PSD

Citind o carte despre istoria Chinei, am aflat de obiceiul legarii picioarelor la femei pentru a avea un picior cat mai mic.
Fetelelor de la o varsta frageda, cred ca de la 4 ani li se legau labele picioarelor pentru ca sa nu se dezvolte. Fetele sufereau ani in sir dureri ingrozitoare.
Interesant ca aceste fete ajunse mame, le aplicau fiicelor aceiasi metoda de scurtare a labei piciorului.
Cartea intreba cititorul de ce mamele aplicau acest tratament inuman fiicelor desi ele suferisera asa mult.
O prima motivatie ar fi fost din cauze economice, femeile neputand avea slujbe platite, trebuiau sa se marite, iar barbatii bogati doreau femei cu piciorul mic. Taranii erau mai pragmatici si vroiau femei cu picioare normale care sa-i ajute la gospodarie.
Un alt motiv pentru care bogatii vroiau femei cu piciorul mic era faptul ca femeile cu piciorul mic nu puteau fugi daca erau nemultumite de sot, toate casatoriile fiind aranjate.
Totusi cum puteau suporta femeile sa-si tortureze fiicele, dupa ce au fost torturate la randul lor.
O prima cauza ar fi obisnuita, omul dupa un timp se obisnuieste cu raul, iar el compara ce era inainte cu ce e acum.
Mama chinezoaica stia ca durerea va trece si se va obisnui, pentru fiica era ceva neasteptat.
Pentru generatia de dinainte de '89 regimul PSD actual este liberal fata de regimul PCR, si oricum pe vremea PCR-ului nimeni nu a murit de foame, asa cum nimeni nu a murit ca avea laba piciorului mai scurta.
Pentru generatia tanara obisnuita cu mai multa libertate, actualul regim este ca o legatura ce impiedica picioarele sa creasca, pentru a-l tine dependent de stat. Generatia tanara nu s-a obisnuit cu durerea si infrangerea, si ar fi bine sa nu se obisnuiasca vreodata.
A doua cauza a fost supunerea, de mici erau invatati sa se supuna normelor si sa indure, deoarece nu se poate schimba nimic. 50 de ani poporul a invatat sa se supuna normelor comuniste si timp de mii de ani a invatat sa indure pentru ca nu poate face nimic.

Votul pentru PSD este un vot pentru dependenta. E ca si cum ai intra intr-o casatorie aranjata cu un bogatas pentru ca el sa te intretina si tu sa ii faci copiii/sustinatori.
Toata filozofia lor este sa ia de la unii si sa dea la altii, si sa pastreze mult mai mult pentru ei. Dar asta nu produce crestere economica, statul nu poate crea joburi. Oamenii cu bani creeaza joburi.
Daca ai bani in loc sa stai in fata TV-ului, te duci la un concert si platesti niste artisti care in mod normal ar muri de foame, pe drum ai lua un taxi care si el ar  sta degeaba daca tu ai sta acasa la TV.
Dar din sistemul asta de distributie nu beneficiaza pensionarii, care nu pot sa munceasca.
Ei sunt afectati de cresterea economica deoarece preturile cresc, iar pensiile stagneaza.
Este in interesul lor pentru a avea un stat care distribuie.
Statul distribuie prost si daca pentru pensionari distribuie mai mult deoarece voteaza, pentru cei de sub 18 ani nu distribuie, deoarece nu voteaza.Si cand zic asta ma gandesc la rata anafalbetismului care este in crestere de dupa '89 si este cea mai mare din Europa.
Cei care voteaza PSD mutileaza viitorul in favoarea castigurilor imediate. Macar mamele chinezoaice se gandeau la viitorul ficelor lor cand isi mutilau fiicele.
Ce va face PSD-ul cand nu vor mai avea pensionari?
PSD-ul deja a inceput concentrarea mass media si amutirea vocilor critice: Moise Guran va fi dat afara de la TVR, grupului Distractis i s-a anulat un spectacol, din Iasi ce trebuia sa aiba loc intr-o sala a Patriarhiei.
Ar trebui ca tinerii sa se coalizeze si sa se implice mai activ in politica,pentru a conta ca o forta politica, dar omul nu gandeste in perspectiva, gandeste pe baza trecutului, si de abia dupa ce ai acumulat suficient trecut poti sa iti dai seama la ce te asteapta in viitor.

Niciun comentariu: