luni, 17 noiembrie 2014

Ponta a pierdut

Machiavelli ii recomanda princepelui ca pentru a conduce trebuie sa nu fie urat de oameni.
Ponta a reusit sa fie urat: miciuna, ipocrizia, atacurile murdare au fost folosite prea des ca sa nu fie observate.
Ponta a fost cel care a unit tara impotriva lui.
La asta se adauga impotenta administratiei PSD din judete de a gasi solutii pentru problemele tinerilor: somaj, locuinte, invatamant.
Un alegator pro-Ponta a fost intrebat: A facut ceva PSD-ul pentru tine? Nu. Si atunci de ce il votezi?
Alegatorul roman e pragmatic, nu crede in statistici, in trenduri. Se uita in buzunar, si functie de asta voteaza. I-a luat basescu banii a votat impotriva lui, nu i-a dat nimic Ponta a votat impotriva lui.
Ponta avand 2 ani de mandat de prim ministru putea sa faca ceva, sa faca niste lacrari publice, sa salveze CFR marfa, Oltchim. Dar obisnuit doar cu trasul sforilor in partid, nu avut curajul unor abordari curajoase in economie.
In politica e ca in surfing: trebuie sa vezi care e valul mare,sa te urci pe el si sa reusesti sa stai pe el.
Ponta nu a ghicit valul de anti-coruptie care crestea si nu s-a pozitionat pe el, in schimb Johannis a facut-o si acum este sustinut de un val anti-coruptie, sa vedem cum sta pe el si cum reuseste sa-si fidelizeze electoratul.
Basescu a facut prostia sa fie presedinte jucator, de parca un campionat de fotbal corupt are nevoie de jucatori buni, si nu de arbitri corecti.
Ma astept de la Johannis sa fie un arbitru corect. El nu datoreaza nimic PDL sau PNL, a caror activitate in judetele PSD a fost minora, datoreaza totul voluntarilor care s-au mobilizat pe facebook.

Niciun comentariu: