vineri, 6 noiembrie 2015

Masele si puterea #colectiv

La moartea lui Cezar, Marc Antoniu si Octavian au folosit masele indurerate, pentru le coaliza impotriva lui  Brutus, si al alunga din Roma.
Similar in 2015 in noiembrie forte politice necunoscute se folosesc de moartea tinerilor pentru a dizloca de la putere persoane mai urate decat Brutus.
Elias Canetti in cartea sa "Masele si puterea" spunea ca mai intai se formeaza un alai de plangere, apoi se creaza o multime in actiune. Iar cand oamenii se aduna vor sa faca ceva, este o anumita stare de asteptare.
Faptul ca sistemul  i-a sacrificat pe Ponta,Oprea,Popescu-Piedone a fost o miscare inteligenta si de bun simt, dar nu cred ca e de ajuns.
Toate partidele au ajuns la guvernare pentru a-si demonstra incompetenta.
Niste alegeri anticipate acum, i-ar avantaja pe cei pregatiti sa ia puterea, PNL si cine mai agita apele in strada. La Revolutie s-a intamplat ceva similar, tinerii l-au dat jos pe Ceausescu si politrucii lui Iliescu, care se pregateau de ani de zile, au insfacat puterea.
Nu vreau ca din siajul revoltei populare sa mai apara alti "emanati"
Cred ca niste alegeri la timpul lor, ar da timp societatii civile sa se organizeze, iar partidelor sa se reformeze, sa mai impinga in spate pe un urmarit penal. (Ma gandesc la tine PSD)
Pana la alegeri s-ar putea reforma sistemul electoral si s-ar reduce numarul de parlamentari, astfel incat sa avem un parlament curat si uscat.

Niciun comentariu: