miercuri, 4 iulie 2012

Cand va incepe macelul?

Incalcarea legilor pentru reglarea conturilor, va duce la revenirea dreptului fortei in politica romaneasca, o intoarcerea in anii 90.
Acest lucru s-a intamplat si in Roma antica,cand patricienii bogati, desconsiderand legile orasului se luptau folosindu-se de plebeii cumparati cu un codru de paine.In final au cazut sub puterea populistului Cezar.

S-a intamplat si in America de Sud, unde dialogul politic a fost inlocuit de rafuieli sangeroase intre bandele sustinute de conservatorii proprietari de pamanturi si guerilele comuniste.
Si se va intampla si la noi daca nu se pastreaza macar aparenta de democratie.
Anticipand un conflict sangeros intre gruparea Basescu si USL, dupa ce Basescu va contesta rezultatele referendumului care l-a dat jos, sa trecem in revista trupele:
-Infanterie (simpatizanti si memebri de partid, gata sa iasa in strada)
Aici USL este dezavantajat, simpatizantii si electoratul fiind format din oameni  batrani, dar isi poate aduce si el suporterii galeriilor.Din pacate pentru ei nu mai pot aduce minerii.
Basescu are simpatizanti mai tineri, mai fanatici uneori si chiar poate fi sustinut de miscari de extrema dreapta, legionare formate din tineri fanatizati. Totusi Basescu si-a pierdut popularitatea si nu stim cati se vor bate in strada pentru el.
-Unitati motorizate (politie si jandarmerie)
Prin controlul jandarmeriei USL-ul poate anihila infanteria portocalie, dar cu ajutorul justitiei, politia poate fi determinata sa aresteza niste oameni ai USL-ului care ar incalca constitutia.
- Artileria grea (armata)
Aici Basescu are avantajul ca este comandantul suprem si poate instala o stare de necesitate. Nu stim in ce masura armata se va implica in jocul politic, si in ce masura il va ajuta pe Basescu.
Cred ca americanii ar tolera o astfel de chestie.
-Grupele de cercetare diversiune (servicii secrete, presa, net)
Basescu are oameni in servicii, dar unii s-ar putea sa joace dublu.
Serviciile mai au tot soiul de departamente speciale, care pot folosi violenta pentru a asasina oameni si a face atentate teroriste, care sa justifice de exemplu o o stare de urgenta.
La presa e cam egalitate USL are Antenele si TVR, Basescu are restul.
Hotnews este pro Basescu si nu stiu un site pro USL cunoscut.Netul este mai degraba anti-USL in ciuda postacilor.
Daca tara noastra va degenera intr-o "democratie" sud-americana, cu perioade de anarhie urmate de perioade de dictatura, va fi rau si pentru bogati deoarece nimeni nu stie cum e sa traiesti in Rio cu bodyguarzi langa tine si teama ca poti fi rapit oricand pentru bani.




Niciun comentariu: